nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

27 september 2017

5 oktober: Staking

5 oktober: Staking

Volgende week donderdag is de landelijke staking in het basisonderwijs. Ook onze school zal dan dicht zijn. Ouders zijn hier eerder over geïnformeerd. Op 12 september heeft de overkoepelende organisatie, die tot de staking heeft uitgeroepen, een brief verstuurd aan de politiek Ultimatumbrief-12-september

Wij onderstrepen als team nadrukkelijk de doelen van deze actie/stakingsdag. Ik begrijp dat dit voor u mogelijk extra overlast bezorgt.
Mocht u hierover nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 

Agenda volgende week

Agenda volgende week

Volgende week ziet er wat anders uit, vandaar maar even de activiteiten op een rij:

Maandagavond: ouderavond VO voor groep 8 ouders

Dinsdag: studiedag voor het team, kinderen zijn vrij

Woensdag: Podeshow groep 1/2

Donderdag: Staking, kinderen zijn vrij

Zoals eerder gemeld is de algemene ouderavond verschoven naar 2 november.

De aangekondigde voorstelling van Markant voor de groepen 5 en 6/7, op de stakingsdag, worden op een ander tijdstip gepland.

 

Kinderboekenmarkt

Kinderboekenmarkt

 

Tijdens de kinderboekenweek houden wij, vrijdagmorgen 13 oktober van 11.15 tot 12 uur een kinderboekenmarkt voor kinderen en ouders. Alle kinderen kunnen boeken kopen en verkopen van/aan schoolgenootjes. Kinderen kunnen gezamenlijk een stand inrichten. Ze nemen een doek/kleed mee van huis en leggen daar hun boeken op. Ouders kunnen, wanneer ze dit willen, hun kind begeleiden met het kopen en verkopen van hun boeken. Kinderen die niet meer kopen of verkopen gaan terug naar hun eigen klas. Om 11.50 uur gaan alle kinderen terug naar hun klas.

Spelregels:

·    De prijs van een boek mag maximaal 1 euro zijn

·    De boeken moeten van een prijs zijn voorzien (met potlood aan de binnenkant)

·    Het is verstandig dat de kinderen de prijs thuis met hun ouders overleggen

·    De boeken moeten natuurlijk wel compleet zijn

·    Een kleedje is handig als “tafel”

 

De G is van griezelen…

De G is van griezelen…

Kindertheatervoorstelling door Theatergroep Smoesjes!

Premiere voorstelling in Het Bolwerk

Theatervoorstelling voor: kinderen van 6 t/m 10 jaar. Datum: zaterdag 30 september 2017 Aanvang voorstelling: 15:00 uur, zaal open vanaf 14.45 uur. Duur voorstelling: ongeveer 50 minuten Locatie: Het Bolwerk, Ravelijn 55, Apeldoorn Kosten: €5,- incl. drinken, iets lekkers en deelname aan het theateratelier en schminken. (Groot)ouders mogen gratis mee

Speciaal voor de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) heeft theatergroep Smoesjes! de spiksplinternieuwe voorstelling ‘De G is van griezelen’ gemaakt. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar namelijk ‘Griezelen, gruwelijk eng!’ We zijn heel trots dat deze voorstelling voor het eerst in ons theater te zien zal zijn. Een heuse première dus! Natuurlijk gaat DenkTank Breed hier een feestje van maken. Kom je ook? Wij gooien alvast de rode loper voor jullie uit!

De theatervoorstelling ‘De G is van griezelen’ gaat over het meisje Door. Door houdt van lezen. En vooral van griezelboeken! Zodra er een nieuw deel van haar favoriete serie uitkomt, kan ze niet meer stoppen. Maar op school moet ze opletten: sommen, tafels, het alfabet en dictee… De juf is al die griezelende kinderen zat. Ze besluit griezelboeken te verbieden. Zal Door het laatste hoofdstuk ooit uitlezen….?

De theatervoorstellingen van theatergroep Smoesjes! staan bekend als echte meeleef theatervoorstellingen. Dat betekent dat de kinderen worden uitgedaagd om mee te zingen en spelen in de voorstelling. Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen knutselen in het theateratelier of zich laten schminken. Ook staat er dan voor alle kinderen iets te drinken en eten klaar. Uiteraard alles binnen het thema ‘Griezelen’ Durven jullie te komen?

Kaarten reserveren: mail naar denktankbreed@gmail.com of app/bel met 06 380 12 505

 

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels

Vandaag gaat de kinderpostzegelactie weer landelijk van start. De kinderen van groep 7 en 8 zijn dit jaar Special Agents en gaan op missie. Met een speciale MissieMap gaan ze langs de deuren om te strijden voor een goed thuis voor 400.000 kinderen. U koopt toch ook?

 

 

PBS Kidsteam

PBS Kidsteam

Twee weken geleden is het PBS kidsteam begonnen. Daar zitten in:  Sander, Koen, Sylvie, Eswha, Djora, Lotte, Jayson, Carlijn, Devran en Emma.  Juf Marinde is er ook bij! We hadden besproken wie we waren en wat we dit jaar gaan doen. Er worden ideeendozen gemaakt: één voor de kleuters en één voor groep 3 t/m 8. Hier kan iedereen die een goed idee heeft over PBS een briefje in doen. Over een paar weken hebben we weer een vergadering.

Groetjes, Koen (groep 5) en Sander (groep 7)

 

Groep 1/2: Podeshow

Groep 1/2: Podeshow

Op woensdag 4 oktober is de Podeshow van groep 1/2. We starten om 11.45u. Het boek 'SssT... de tijger slaapt' staat centraal.

 

We zijn nog op zoek naar iemand die de Podeshow wil filmen. Wie o wie, wil dat voor ons doen?

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

De groepen 1 t/m 4 hebben komende vrijdag vrij (zie jaarkalender)

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:  

SEPTEMBER

 

 

29

Joey (2008)

6

OKTOBER

 

 

1

Teun (2008)

5

4

Esma (2007)

7a

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055