nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

6 september 2017

Kick-off Serious Request

Kick-off Serious Request

Over 100 dagen is het zover: Dan staat het Glazen Huis van Serious Request op het Marktplein in Apeldoorn. Het thema waar dit jaar geld voor wordt opgehaald zijn stille rampen over de hele wereld. Aanstaande  vrijdagmiddag is de "Kick Off " van Serious Request voor alle basisschool - leerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Natuurlijk zullen wij hierbij aanwezig zijn en gaan wij nadenken over acties om dit project te steunen!

Alle kinderen (van groep 1 tot en met groep 8) krijgen vrijdag een eigen glazen huisje mee.

 

Informatieavonden

Informatieavonden

Als school willen we u graag goed informeren over de gang van zaken in elke groep. Daarvoor zijn er aan het begin van het jaar weer informatieavonden. De start van de avonden is steeds om 19.30 uur en de koffie/thee staat vanaf 19.15 uur klaar.

Groep 1/2: maandag 11 september, LET OP: Inloop vanaf 19.30 uur!!!!

Groep 4:   dinsdag 12 september

Groep 5:   donderdag 7 september

Groep 6/7:   donderdag 14 september

Groep 7/8: dinsdag 12 september

Wij rekenen uiteraard op een grote opkomst.

 

Schoolfoto's bestellen

Schoolfoto's bestellen

De schoolfotograaf is geweest en heeft nieuwe klassenfoto's gemaakt. Een voorbeeld hangt bij elke groep. De foto's kunnen besteld worden door een envelop bij de leerkracht in te leveren met naam en groep met daarin 5 euro. Klassenfoto's worden later geleverd via de leerkracht. Foto's kunnen besteld worden tot vrijdag 15 september.
Voor de ouders die ook individuele foto's en broer/zus foto's hebben laten maken kunnen de klassenfoto via hun bestelling krijgen. Deze ouders krijgen vandaag via school een bestelformulier.

 

MR-verkiezingen

MR-verkiezingen

Door het vertrek van Iris Joris uit de MR ontstaat er een vacature en doen we hierbij een oproep voor nieuwe kandidaten.

Mochten meer kandidaten zich aanmelden dan zal de  MR  verkiezingen  houden  voor  een nieuw  lid. De MR is een mooie gelegenheid voor ouders om  mee  te  denken/praten/beslissen  over  belangrijke  schoolzaken. U kunt  zich verkiesbaar  stellen  door  uiterlijk  22  september  een  mailtje  te  sturen  met  uw  motivatie  aan  mvleeuwen@leerplein055.nl  Deze  motivatie  kunt  u  mondeling  toelichten  op  de  Algemene  Ouderavond op  4  oktober. Onze  MR  bestaat  uit  6  leden,  waarvan 3 ouders:  Christel  Roels,  Iris  Joris  en  Mirjam Wakkermans en  drie  teamleden:  Mirjam  Magré,  Jolanda Mossing Holsteijn  en  Monique  van  Leeuwen.    De  MR  heeft  in  verschillende  zaken  adviesrecht  en  in  weer  andere  zaken  instemmingsbevoegdheid.  Er  wordt  onder  andere  gesproken  over:  het  schoolplan,  het  formatieplan,  sollicitaties  en  benoemingen,  verbouwingen  en  overige  onderwijskundige  zaken.  De  MR  vergadert  6  keer  per  jaar.  De  notulen  staan  op  de  website  van  de  school.

 

Hoofdluisouders gevraagd

Hoofdluisouders gevraagd

Voor het controleren van de kinderen op hoofdluis na de vakantie, zoeken wij voor 4 keer per jaar gemotiveerde ouders/verzorgers die ons hiermee een half uurtje per keer willen helpen, op de maandagmorgen na iedere vakantie.  Met een gezellig groepje ouders onder genot van een heerlijk kopje koffie/thee.  Dus geef je snel op bij de juf/meester van de groep van je kind(eren)!

Alvast hartelijk dank namens alle kinderen van De Bongerd.

Nieuws van het Kinderdagverblijf

Nieuws van het Kinderdagverblijf

Afgelopen maandag hebben we ons eigen kunstwerk gemaakt. Ze hangen op de groep zodat iedereen ze kan zien. Lekker verven en kliederen. Ook hebben we samen met de bso op het kleuterplein gespeeld. Gisteren hebben we ook veel buiten gespeeld. Fietsen, in de zandbak, samen met de bal spelen op het gras, voetballen en gooien en overrollen. 's Middags hebben we met de klei gespeeld.

Groetjes Heleen en Karin

 

Nieuws van de BSO

Nieuws van de BSO

We hebben er weer zin in!

Volgens Tim is de Bso mooi en gaaf!

We hebben elke dag een leuk en uitdagend programma. De kinderen mogen zelf kiezen wat we in de komende drie weken gaan doen. Voor de komende weken staat op het programma: een huis bouwen, borduren en een schilderij maken van je vakantie.

De resultaten zullen we een volgende keer laten zien.

 Groetjes van Dionne en Yvonne

 

 

groep 4, 5 en 6: Rovertjes gezocht

Groep 4, 5 en 6: Rovertjes gezocht

Dit jaar speelt het ASK-Theater de voorstelling 'Ali Baba en de 40 Rovers'. Voor deze voorstelling zijn wij op zoek naar kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 die mee willen spelen! Onderstaand de oproep voor de audities. Deel de oproep en wie weet staan jullie leerlingen straks bij ons op het podium! 

ROVERTJES (J/M) GEZOCHT:
Kids van Apeldoorn opgelet! Zit jij in groep 4, 5 of 6, ben je maximaal 1 meter 50 en vind je het leuk om te zingen, te dansen en te acteren? Zou jij als rovertje op het podium willen staan in de musical 'Ali Baba en de 40 Rovers'? Geef je dan nu op vóór 8 september!

Wat moet je doen? 
Vraag je ouders om een mail te sturen naar: audities@ask-theater.nl met daarin je naam, leeftijd, lengte, school, een foto en ook een korte motivatie en wie weet sta jij straks te schitteren op het podium als één van de rovers.
Als je uitgekozen wordt, speel je 1 of maximaal 2 dagen mee in de week van 27 november t/m 1 december.  Wanneer we voldoende reacties hebben zullen we gaan selecteren en audities plannen. Wij hebben er zin in, meld je snel aan!

Met vriendelijke groet,    Het ASK-Theater

 

 

Groep 6/7 en 7/8: bewegingsonderwijs

Groep 6/7 en 7/8: bewegingsonderwijs

Om kinderen meer te laten bewegen gaan we met ingang van dinsdag 12 september de gymlessen anders indelen.

Groep 6 verzamelt om 8.30 uur bij de gymzaal zodat zij direct kunnen starten.

Groep 7 gymt van 9.45 uur  tot 10.45uur

Groep 8 gymt van 10.45 uur tot 11.45 uur

Op deze manier bewegen de kinderen meer, omdat ze in kleinere groepen gymmen en kunnen Albert en Linda extra tijd besteden aan de afzonderlijke groepen op school.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

SEPTEMBER

 

 

7

Mitchel   (2010)

4

8

Michon   (2006)

8

8

Tijn   (2011)

3

9

Luuk     (2012)

1/2A

9

Tamina   (2007)

7a

14

Robin (2006)

8

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055