nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

23 augustus 2017

Terug op school...

Terug op school...

Maandagochtend 21 augustus werden al onze kinderen en hun ouders begroet door vrolijke leerkrachten die versierd met een gele ballon het plein opliepen.  Meester Frans luidde het nieuwe schooljaar in  en toen gingen voor de verandering eens alle kinderen en ouders door een 'poort'. Veel kinderen hadden de ballonfoto meegenomen en die hangen nu op diverse plaatsen in de school.

 

 

juf Agnesplein

juf Agnesplein

Na veertig jaar juf Agnes op De Bongerd te hebben gehad, hebben we vanaf nu ons eigen "juf Agnesplein". Vanmorgen hebben we het mooie naambordje in bijzijn van Agnes onthuld.

 

Vrijdag: Back to school

Vrijdag: Back to school

Uitnodiging ‘Back to School’

Aan de slag, het nieuwe schooljaar is begonnen !!

Daarom nodigt de SOB iedereen uit voor komende vrijdag (25 augustus).

We geven namelijk een klein feestje van 17:30 tot 19:30 uur.

Ouders, opa’s, oma’s, verzorgers, leerkrachten & overige medewerkers, de Bongerd-kinderen, broertjes, zusjes : iedereen is welkom !

Dus heb jij vrijdag een half uurtje (of beter nog, langer de) tijd, kom  gezellig langs !! Onder het genot van een biertje, wijntje of glas limonade

vinden wij het leuk om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten (in tegenstelling tot de haastige vijf minuten tijdens het wegbrengen/halen).

Voor de snelle trek staat een huisgemaakt kopje soep klaar. En ook voor de kinderen is er natuurlijk wat lekkers (als ze tenminste even van het springkussen willen komen).   Locatie: ons vertrouwde schoolplein maar dan een beetje feestelijker.

Tot komende vrijdag !!

Namens alle SOB-leden:

Hubert, Celeste, Wilma, René, Marieke, Judith, Caroliene, Desiree, Oscar, Chantal en Lugunda

 

 

Jaarkalender

Jaarkalender

Maandag hebben alle kinderen de jaarkalender meegekregen. Via deze link kalender2017-2018 voor ouders  kunt u de jaarkalender ook downloaden. Zoals andere jaren kunt u van ons verwachten dat we er alles aan zullen om ons aan deze planning te houden. De vakanties en vrije vrijdagen en studiedagen staan in ieder geval vast.

 

Schoffelen...?

Schoffelen...?

Op diverse plaatsen op het schoolplein groeit er het nodige onkruid. Met wat hulp van ouders willen we dat graag gaan bestrijden. Hierbij willen we niet op de tuinochtend wachten in november, als we alle blad gaan wegvegen. Komende woensdag 30 augustus is er een schoffeluurtje op school van 19.00 tot 20.00 uur. Heeft u een uurtje over om te komen schoffelen en vegen? Het zou fijn zijn als u wat eigen schoffel- of veeggereedschap mee kunt nemen.

 

Hoofdluisouders gevraagd

Hoofdluisouders gevraagd

Voor het controleren van de kinderen op hoofdluis na de vakantie, zoeken wij voor 4 keer per jaar gemotiveerde ouders/verzorgers die ons hiermee een half uurtje per keer willen helpen, op de maandagmorgen na iedere vakantie.  Met een gezellig groepje ouders onder genot van een heerlijk kopje koffie/thee.  Dus geef je snel op bij de juf/meester van de groep van je kind(eren)!

Alvast hartelijk dank namens alle kinderen van De Bongerd.

 

Calamiteitenformulier

Calamiteitenformulier

Maandag kregen alle kinderen een calamiteitenformulier mee, zodat wij weten hoe u bereikbaar bent, als we u nodig hebben. Wilt u dit formulier liefst deze week inleveren bij de leerkracht van uw kind ?  U kunt het ook mailen aan bongerd@leerplein055.nl    Mocht u wijzigingen willen doorgeven in uw adres of telefoonnummers of e-mailadressen, dan kan dat via het ouderportaal of mailen aan bongerd@leerplein055.nl

 

Schoolfotograaf, nu alweer ?

Dinsdag a.s: Schoolfotograaf

Komende dinsdag 29 augustus komt de schoolfotograaf.

Omdat de fotograaf nog maar net voor de vakantie is geweest, worden er alleen op verzoek individuele portretten gemaakt.

Wilt u een individuele schoolfoto van uw kind(eren) laten maken,  dan kunt u de lijst invullen die bij de klassen hangt.

Wilt u een broer/zus foto laten maken, dan hangt daarvoor een inschrijflijst bij de ingang van de gymzaal (in de grote hal).

De complete schoolfoto-sessie zoals we die in het voorjaar gedaan hebben die gaan we volgend schooljaar (2018-2019) weer doen, gelijk na de schoolvakantie.

Groet, Angela

Sgoolfotografie.nl

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

We zijn maandag weer fris gestart in het vernieuwde kdv. De kinderen zijn volop al het nieuwe speelgoed aan het ontdekken. En dinsdag was het zover dat we ook de nieuwe tuin mochten uitproberen met een zandbak waar al veel taarten zijn gebakken, een stukje gras waar we lekker met de bal kunnen spelen en een moestuin. Ook de nieuwe fietsen vallen in de smaak! Verder zijn er nieuwe kinderen die bij ons komen spelen. Welkom Aiden joaquin, Max en Noa. Veel speelplezier.

 Groetjes Heleen en Karin

 

 

iPads aan het werk

Groep 4 t/m 8: iPads aan het werk

De introductie van iPads was afgelopen maandag een spannend spektakel voor de kinderen en de leerkrachten. Veel kinderen konden al meteen aan het werk, sommige kinderen hadden nog echt wat extra uitleg nodig. Maar kinderen leren snel en het is nu al een vertrouwd beeld om kinderen er mee aan het werk te zien.  Voor ons als team zijn de mogelijkheden oneindig en stapje voor stapje gaan we hiermee aan de gang.  Standaard zetten we op dit ogenblik de iPad in voor rekenen en spelling. Op de informatieavonden zullen alle leerkrachten (van groep 4 t/m 8) hier nog uitgebreid bij stilstaan.

Komende vrijdag mogen de iPads mee naar huis. We willen dan in ieder geval wel de ondertekende contracten hebben ontvangen. De kinderen mogen dan in de app Gynzkids spelen en oefenen, maar ook verder werken in de ´Werelden´. Dat zijn de ronde bolletjes bij het knopje werkboek. De vierkante knoppen zijn voor op school.

In het begin zullen nog niet alle mogelijkheden open staan. Eerst willen we de kinderen en onszelf vertrouwd maken met Gynzy. Daarna komen er de andere apps bij, in eerste instantie beheerd door de school. In een volgende stap, wellicht rond de herfstvakantie, kunnen we iPad open zetten voor eigen apps. Daarover later meer.

In het contract stond ook vermeld dat u de garantievoorwaarden van Apple zou ontvangen. Deze zaten niet bij het contract maar kunt u vinden via deze link

https://www.apple.com/legal/warranty/products/netherlands-universal-warranty.html

 

 

 

 

Groep 6/7: juf Britt

Groep 6/7: juf Britt

Voor de zomervakantie heeft meester Albert een periode niet gewerkt.  Vanaf afgelopen maandag is hij weer volledig aan het werk. Omdat zo goed mogelijk te laten verlopen krijgt meester Albert tot aan de herfstvakantie extra hulp van juf Britt en zij zal van tijd tot tijd lesgevende taken van meester Albert overnemen.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

 AUGUSTUS

 

Groep

24

Seren   (2012)

1/2B

24

Revano   (2005)

8

26

Lukas   (2009)

5

27

Natalia   (2012)

1/2B

29

Finn   (2007)

7b

30

Djora   (2007)

7b

30

Esmee   (2009)

5

31

Fenna   (2012)

1/2A

SEPTEMBER

 

 

3

Vera   (2008)

6

5

Yasmin     (2006)

8

5

Indy   (2008)

6

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

In groep 1/2a is Mika deze week 4 jaar geworden en in groep 1/2b Arash en Thimo.

We hopen dat jullie je snel thuis voelen en wensen jullie een plezierige tijd op De Bongerd.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055