nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

5 juli 2017

Afscheid juf Agnes

Afscheid juf Agnes

Wat heb ik gisteren een supermooie dag gehad op school. Een beter afscheid had ik me niet kunnen wensen. Overdag in elke groep een half uurtje op bezoek geweest: allerlei leuke activiteiten mee mogen maken. Ik begon in groep 1/2 B , daar deden we een kimspel met allerlei foto's van dingen die met mij te maken hadden. Gelukkig werd ik af en toe een beetje geholpen, want als juf is het makkelijker dan als speler. In groep 3 lieten ze een tante Rita- dansje zien en lazen ze een boekje voor, leuk om te horen hoe goed ze dat geleerd hebben. In groep 5/6 speelden we " moordenaartje" en....sssssstttttt toen ik de moordenaar was, gingen er veel dood. Het was gelukkig een spel waarbij veel gelachen werd. Toen mocht ik naar mijn eigen groep, 1/2A . Daar werd Arie , de letterkanarie wakker gemaakt en toen hij merkte dat ik afscheid nam, was hij best goed te pas. Er waren letters  verstopt en die moest ik zoeken. Het lukte !!!! In groep 4 , de laatste groep van de ochtend deden we een concentratiespel, waaraan ik ook mocht meedoen . Het ging heel goed. En ik mocht nog een kikkerboek voorlezen, omdat ik dat goed kon , zeiden mijn kleuters van toen.
's Middags was groep 6/7 aan de beurt. Daar werden heel veel herinneringen opgehaald. Ze begonnen met een lied en daarna kwamen er mopjes en toneelstukjes langs, echt lachen. Ze hadden ook nog een ABC voor me gemaakt en bleken me goed te kennen ( ook mijn geheime liefde voor de xylofoon, eh.......maar dat wist ik zelf niet ha ha ha, maar ja de X ...... Groep 7/8 was de laatste groep. Pffffff ik mocht meedoen aan een spel in de gymzaal : " Weerwolfje" , gelukkig mocht Jasper met mij samen spelen. We waren de weerwolf !!!! Leuk om te zien hoe groot mijn kleuters van toen geworden zijn .... Van elke groep kreeg ik ook nog een "rapport", zo mooi om te lezen !!!!!!
Om 15 uur begon de receptie. Het was geweldig om zoveel mensen de hand te kunnen schudden. Wat werden er mooie woorden gezegd. En wat werd ik verwend !!!! Teveel om op te noemen. Het gemeenschappelijke cadeau van ouders viel ook goed in de smaak ( een weekend op mijn geliefde Texel met allerlei activiteiten ) maar ook met alle andere cadeautjes ben ik superblij. Hier kan ik heel erg lang aan terugdenken !!!!
Iedereen die hieraan meegewerkt heeft : BEDANKT !!!!!!!!
BONGERD , alle goeds voor de toekomst en mijn BONGERDGEVOEL gaat nooit over !!!!!!
Een blije, dankbare  juf Agnes

 

Juf Agnes vertrekt

Juf Agnes vertrekt

De afgelopen vier jaar heb ik met heel veel plezier samengewerkt met Agnes.  Maar haar geschiedenis op de Bongerd gaat veel verder terug. Een enorm betrokken leerkracht die ook in hogere groepen haar rol prima invulde. Toch in hart-en-nieren een kleuterjuf met een grote passie voor het kleutergedachtengoed.  Terecht woog ze vaak nieuwe ontwikkelingen af en vroeg zich hardop af, of het ook goed was voor kleuters.

Als adjunct-directeur was ze in de afgelopen 39 jaar voor mij, maar ook voor mijn voorgangers een belangrijke steunpilaar. Altijd bereid om gevraagd en ongevraagd advies te geven. En in al die jaren heeft ze regelmatig het roer overgenomen in soms heel roerige tijden. Terecht heeft ze veel vertrouwen bij ouders en collega's.

Het BONGERDGEVOEL, dat is Agnes helemaal!

Nu ze dan toch echt gaat stoppen ga ik een geweldige collega missen. Frans de Heus.

 

Een juf komt en vier juffen gaan

Een juf komt en vier juffen gaan

Juf Yolande heeft deze week besloten te vertrekken van onze school en heeft een baan gevonden buiten Leerplein055. Juf Malou zal daardoor volledig voor groep 1/2a komen te staan. Wie er nog in groep 1/2b komt te staan is op dit moment nog niet duidelijk.

Juf Linda werkte afgelopen dinsdag voor het laatst op onze school. Na de vakantie gaat zij werken op de Rietendakschool en de Vliegenier.

Ook voor juf Nicole is het vandaag de laatste werkdag op onze school. Ze heeft lange tijd meester Tom ondersteund en daarna nog de woensdag voor juf Marinde ingevallen. Juf Nicole gaat bij één van de andere Leerpleinscholen werken.

Tenslotte werkt juf Agnes komende vrijdag voor het laatst.

We wensen Yolande, Linda en Nicole heel veel succes met hun nieuwe werkzaamheden. En juf Agnes we gaan je ontzettend missen en straks heb je hopelijk regelmatig tijd om even te kijken hoe het op De Bongerd gaat.

 

 

 

Vertrekkende en komende kinderen

Vertrekkende en komende kinderen

Abdul (groep 1/2b), Samir(groep 3) en Djamel(groep 6/7)  gaan na de vakantie naar basisschool de Zonnebloem in Deventer.  Milicia (groep 1/2a) gaat naar de Zonnewende. Jordy (groep 1/2b) gaat naar de Vorm.  We wensen jullie heel veel succes op jullie nieuwe scholen.

Enzo, Jasper, Jouad, Iden, Colin, Lizzy, Senna, Roos, Ilias, Nando, Ghislaine, Lucas, Kevin, David, Anouk, Megan, Dominiek, Lux, Terell, Björn, Ruben en Jurgen gaan na de vakantie naar het voortgezet onderwijs. We wensen jullie ook heel veel succes en plezier in het voortgezet onderwijs en ook van jullie horen we graag hoe het gaat.

Na de vakantie komen er de volgende kinderen bij:

In groep 1/2a is dat Zeynep die van de Kosmos komt en Mika , het broertje van Djora en Luca. en Tîmo Meerdink.

In groep 1/2b is dat Daimian-Orion, die van de Terebint komt en Arash , het broertje van Eshwa en Arian.

In groep 4 is dat Aurélie die ook van de Terebint komt.

We wensen alle vertrekkende en komende kinderen heel veel succes en plezier op jullie nieuwe school, maar eerst vooral een prettige vakantie.

 

Verhuizen of niet

Verhuizen of niet

In het team hebben we besproken op welke plaats alle groepen komen te zitten. Daarbij zijn heel veel argumenten genoemd en die hebben we allemaal gewogen en uiteindelijk besloten dat  groep 3 blijft zitten, groep 4 komt naast groep 3, groep 5 gaat naar het lokaal waar groep 4 nu zit.  De groepen 6/7 en 7/8  blijven in hun huidige lokalen. Donderdag gaan we nog wel even schuiven met het meubilair.

Om 12.30 uur draaien we de groepen even door en kunnen de kinderen alvast wennen aan hun nieuwe juf of meester ( en andersom)

 

Compensatiedagen

Compensatiedagen

In het kader van onze ontwikkeling naar een sterrenschool hadden  alle kinderen  twee compensatiedagen(snipper)dagen. Dit jaar zijn die ongeveer voor 60% gebruikt. Na de vakantie krijgt u twee nieuwe compensatiedagen. De oude zijn daarmee vervallen. Deze kunt u het hele jaar opnemen m.u.v. de toetsweken (zie jaarkalender). U mag ze dus ook aan vakanties vastmaken. U dient een compensatiedag ook in één keer op te nemen, dus niet verdeeld over twee dagen. Compensatiedagen die aan het eind van het schooljaar niet zijn gebruikt, vervallen.

Voor het normale verlof dat onder de leerplichtwet valt,  verandert niets. Over dat verlof leest u meer op onze site:

Aanvragen van een compensatiedag kunt u doen door minimaal 24 uur van te voren, een mailtje te sturen aan bongerd@leerplein055.nl U krijgt dan altijd een bevestiging.

 

 

 

 

Slotactiviteit Kunst en Cultuur op de Bongerd.

Slotactiviteit Kunst en Cultuur op de Bongerd.

Vandaag hebben alle kinderen op canvas een vakje ingeschilderd.  De schilderijtjes vormen samen de letters De Bongerd.  In het nieuwe schooljaar hangen we die letters op boven de kapstokken en in de kleuter hal.

Vandaag hebben ook alle kinderen een gele ballon meegekregen naar huis.  Het zoekboek van ‘de Gele Ballon’ is in elke klas bekeken op het digibord. Het is de bedoeling dat elk kind een foto maakt van zichzelf en de gele ballon op een herkenbaar plekje van zijn/haar vakantie bestemming. Dus met naambordje, toeristische trekpleister o.d.  We hopen dan dat deze foto op 21 augustus in kleur geprint meegenomen wordt voor de fotowand.

We zijn heel benieuwd waar iedereen is geweest natuurlijk.

Fijne vakantie,  tijd om te genieten van elkaar  de vrije tijd en ook van de mogelijkheid om Kunst en Cultuur in eigen land of het buitenland te bekijken en te beleven.

Veel Plezier,

Elja Warries, intern cultuur coördinator

 

Kindercentrum wordt Doomijn

Kindercentrum wordt Doomijn

Op vrijdag 18 augustus vindt de overdracht plaats van de kinderopvang van Hetkindercentrum.nl aan Doomijn. Gelukkig blijven de Karin en Heleen gewoon werkzaam bij ons! De Voorschoolse opvang en de naschoolse opvang wordt vanaf 21 augustus uitgevoerd door Dionne en Yvonne. De voorschoolse opvang vindt als vanouds plaats  in het kinderdagverblijf. De naschoolse opvang is vanaf het nieuwe schooljaar in de school gehuisvest. We zoeken nog even naar de goede organisatie daarvan, maar zorgen in ieder geval dat kinderen zich helemaal thuis gaan voelen...

 

En nu vakantie.....

En nu vakantie.....

In het afgelopen jaar hebben we opnieuw hard gewerkt aan de vervolgstappen van onze ontwikkeling naar Sterrenschool. We hebben al mooie resultaten gehaald en uiteraard zijn er ook zaken waar we nog niet voldoende tevreden over zijn. Er is ongetwijfeld ook volgend jaar genoeg te doen. De overstap naar Gynzy en iPads volgend jaar is ook voor ons een heel spanende stap. 90% van de ouders stemde in met de iPadregeling, dus die gaan er komen na de vakantie...

Op maandag 21 augustus hopen we iedereen weer gezond en uitgerust terug te zien.

De volgende Bongerdflits verschijnt op vrijdag 18 augustus.

We wensen iedereen een mooie zonnige vakantie!!!

Het team van Sterrenschool De Bongerd.

 

 

Uitnodiging SOB

Uitnodiging SOB

Het einde van dit schooljaar loopt weer ten einde maar dat betekent niet dat de SOB  vakantie gaat vieren.  Wij zijn al druk bezig met toffe projecten voor het volgende  schooljaar. Wat precies gaan we natuurlijk nog niet verklappen maar wij zouden het fijn vinden als alle ouders en kinderen (en natuurlijk ook de broertjes en zusjes die niet naar school  gaan of bijv. opa’s & oma’s die de kinderen regelmatig van school halen ) 25 augustus vrij houden op de kalender van 17:30 uur tot 19:30 uur.

Nieuwsgierig? In de eerste Bongerdflits van het nieuwe schooljaar vind je meer informatie.

Alvast tot volgend jaar en een fijne vakantie gewenst namens alle SOB-leden:

Celeste, Caroliene, Desiree, Oscar, Hubert, Chantal, Marieke, René en alle nieuwe leden die zich al hebben aangemeld.

Meer lezen

Groep 1/2

Groep 1/2

Vandaag werden de kinderen van groep 1/2 binnengehaald in groep 3. Ze liepen allemaal door de boog en namen zo afscheid van de kleuterperiode, maar ook weer niet helemaal want, vanmiddag was ook nog de lunch op het grasveld......

Het zou fijn als de kleuters donderdag en/of vrijdag een plastic tas meenemen, want alle werkjes gaan natuurlijk mee naar huis!

 

HVO les in groep 3 t/m 6

 

Groep 3 t/m 6: HVO-les 

Mijn naam is Nicolet Korenblik. Na de zomervakantie ga ik HVO-les geven op donderdagmiddag aan groep 3 t/m 6. Na de PABO ben ik tien jaar  groepsleerkracht geweest en ik werk nu als onderwijsadviseur. Het afgelopen jaar heb ik de opleiding tot docent HVO gevolgd omdat ik graag weer met leerlingen wil werken. Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing is vanuit een Humanistische basis:

• 

• Jezelf leren kennen

• De ander leren kennen

• Keuzes leren maken

• Verschillen leren respecteren

• Verantwoordelijkheid leren nemen

Natuurlijk ga ik eerst uitgebreid kennismaken met de leerlingen. We bespreken samen welke onderwerpen we gaan onderzoeken in de lessen. We zullen jullie regelmatig op de hoogte houden via de nieuwsbrief. Ik heb zin om te starten op De Bongerd maar voor nu wens ik jullie een fijne zomervakantie en tot ziens bij HVO

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn in de vakantie jarig jarig

JULI

 

Groep

6

Luciano

5/6

7

Nena

1/2A

10

Kyan

4

10

Björn

7/8

11

Devran

3

15

Kaj

6/7

18

Djamel

6/7

21

Zenzi

4

22

Tim

5/6

23

Levi

4

23

Megan

7/8

26

Luca

7/8

29

Lucas

4

31

Karo

3

AUGUSTUS

 

Groep

1

Tim

4

2

Arian

7/8

7

Noa

7/8

9

Divya

4

14

Madeleine

3

17

Jorn

1/2A

17

Jada

7/8

22

Amber

5

22

Mack

3

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Op 10 juli wordt Niek Lanting 4 jaar. Alvast gefeliciteerd en welkom in groep 1/2 B na de vakantie! Natuurlijk feliciteren we ook alle andere nieuwe kleuters.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055